maanantai 15. helmikuuta 2016

Muuttopuuhia

Karkaileva juutalaiseni ja posliinkukkani ovat viettäneet miellyttävää yhteiseloa jo paljon pidempään kuin oli tarkoitus. Kaverit ovat kasvaneet toisiinsa kiinni. Päätinkin sitten, ettän saavat viettää loppuelämänsä samassa purkissa.

Se että viherkasvini ovat elossa, ei ole viherpeukaloni ansiota. Kukoistuksen takana on altakasteluruukut.

Olen kokeillut kaikenmoista altakasteluviritelmää, mutta nämä Orthexin Pauliinat osaavat hommansa parhaiten. Samalla ne ovat myös tylsimmän näköiset ja hankalimmat suojaruukkua ajatellen. Olen varmaankin pakotettu elämään loppuelämäni valkoisten muovipurkkien seurassa.

(Nii-in toisista tulee hulluja kissaleidejä, minustapa tulee hullu altakasteluruukkuleidi!)


Judu ja Posu ihailevat uutta kotiaan

Mutta siis. Nyt kaikki mullanvaihtajat kuulolle. Nyt on erittäin hyvä viikko työntää sormet multaan. Nimittäin kuukalenteria kun katsoo, niin taivaalla ei loista täysikuu vaan uusikuu. Ja vanhan kansan mukaan silloin kannattaa laittaa juuret multaan ja kasvit uusiin purkkeihin. 

Vanha kansa (eli äitini) tiesi muuten, että talvipäivänseisauksen aikaan kananmunat pysyvät ihan itsekseen pystyssä. Otti jopa kuvan todisteeksi. Minä olin, että ohhoh. En kuitenkaan saanut kananmunaa pystyasentoon. 

Myöhemmin kävi ilmi, että kananmunan saa pysymään pystyssä minä tahansa päivänä. Etenkin jos laittaa suolaa sen alle. Että näin hyvin vanha kansa tietää kaiken.


Takaisin mullanvaihtohommiin. Eli tarvitset kasvin, ruukun ja multaa. Olet tietysti katsonut kalenterista, että oikea hetki on käsillä. Käy viemässä tässä vaiheessa kaikki sanomalehdet kierrätykseen. 

Tajua, että oho. Olisit tarvinut yhden sanomalehden istutuspuuhiesi taustapaperiksi. Mene kaivamaan paperiroskiksesta sinne juuri viemiäsi lehtiä. Tätä on se aito hyötyliikunta!

Tee mullasta ja vedestä puuro. Siis puuro, ei velli. Sellainen vähän liian kuiva kaurapuuro on hyvä. Kaiva puuron kolo ja tuikkaa kasvi sinne. Tadaa! Muutto on onnistunut!

Mullanvaihto kannattaa ajoittaa paitsi kuukalenterin mukaan, myös sen mukaan kuinka pitkä aika viimiesimmästä manikyyristä on. Mitä pitempi aika, sitä parempi. 

Nyt jos olet samaan aikaan hakemassa uutta työtä, voit vastat kaikkiin sellaisiin ilmoituksiin, joissa haettiin henkilöä, joka ei pelkää sotkea käsiään tai upottaa käsiään saveen. Olet todistettavasti saanut käpälilläsi aikaiseksi jotakin! 


Lopuksi tietenkin kääräiset ylimääräiset mullat sanomalehteen ja kiikutat paketin biojätteeseen. 
Hyvä tuli!

Ja jos joku tietää hyvännäköisiä altakasteluruukkuja, niin kerro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!