perjantai 26. helmikuuta 2016

Matkavinkit budjettireissaajalle

Tässä postauksessa selviää ehdottomasti huokeimmat helpotukset matkakuumeeseen. Lisäksi reissut voi nopeimmillaan tehdä jopa 30 minuutissa, joten nämä sopivat myös jos rahojen lisäksi aika on kortilla.

Vinkki nro.1, etniset ruokakaupat
Helsingin Hakaniemessä ei tarvitse paljoa päätä pyörittää löytääkseen elintarvikekaupan, jossa myydään asioita, joita koot ja ässät eivät tarjoa.

Itse rämmin eilen loskan keskeltä Vii Voaniin. Ja voi sitä ihmetysä. Sain jälleen kokea tuon mullistavan ulkopuolisuuden. Kassa ei tervehtinyt, ja suurimman osan ajasta olin kaupan ainoa länsimaalainen.

Melkein tuli pakottava tarve moikata ovissa vastaantullutta suomalaista. Hei, katos. Mites sä tänne olet päätynyt? Ootko ollu jo kaun? Mutta sitten muistin, että olinkin Suomessa. Erittäin onnistunut reissuhuijaus siis.


Vii Voanista mukaani tarttui maitojauhetta. Mutta, minähän en edes juo maitoa!? Se on vasikoiden juomaa. Mutta ehkä juuri siksi ajattelin, että oih, maitojauhe. Se on ihmisten ruokaa ja se säilyy pitkään. Voin sitten jaella vieraiden kahvikupposiin maitojauhetta. Hihihi. Se on oikeastaan ihan hyvää..

Maitojauhe ei kyllä ole mitään ekologista lähituotanto. Purkki on kotoisin Hollannista. Enkä tiedä, minkä maalaisen lehmän tuotoksia se sisältää.

Mutta kotimaiseen vaihtoehtoon verrattuna, tässä sentään oli rasvat vielä mukana. Valion maitojauhetta ei saa kuin rasvattomana. Ja rasvaton maito... pthyi. Se nyt on se viimeinen vaihtoehto. Sehän on ihan läpinäkyvää, harmaata litkua.

Perunoiden lisäksi inhoan siis myös (rasvatonta) maitoa.

2. vinkki, Yle Areena 
Hahaa! Olen ihan toivoton Yle Areena -fani. Tällä viikolla löysin sieltä ruotsalaisen sarjan Ginan maailma, jossa entinen Idols tms. -voittaja Gina Dirawi reissaa ympäri maailmaa.

Gina osaa sen verran hyvin arabiaa, että Arabimaissa seikkaillessa hänen mukanaan ei kulje edes tulkkia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hän saa haastateltavista muutakin irti kuin ne pakolliset. Jaksossa, jossa Gina vierailee beduiinileirissä porukalla vaikuttaa olevan aidosti hauskaa.

Mielenkiintoinen jakso oli myös, kun Gina asui moniavioisen mormoniperheen luona Utahissa.

Ohjelmaan pääset esimerkiksi täältä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!