maanantai 1. helmikuuta 2016

Se on sulla geeneissä

Lapsena pelkäsin suunnattomasti polkupyöräilyä kypärä päässä. Kirkonmäki Vetelissä oli maailman pelottavin paikka, jos päähän oli eksynyt muovikuori ja alla oli vaaleanpunainen Helkama Kaunotar. 

Mutta ilman kypärää mäen uskalsi jopa ajaa alas. Nimittäin silloin ei suhissut korvissa.

Yhä edelleen hyppisin päin seiniä äänistä joita kuulen. Jos vain kehtaisin. Esimerkiksi liesituulettimen imutus saa hermoni riekaleiksi. Yksi paha on myös untuvatakkini huppu, jonka sisällä maailmani muuttuu suhinaksi ilman kaislikkoa.


En edes tajunnut, että epämääräinen kohina saa minut pois paikoiltaan ennen kuin yhdysvaltalainen geenienselvittely-yritys 23andme lisäsi rapsaansa kohdan misofoniasta.

"Are you annoyed by everyday noises such as the sound of other people chewing? You may have a mild case of misophonia: literally a "hatred of sound". Misophonia can be brought on by a variety of sounds made by other people including breathing, nail clipping, footsteps, and, most commonly, eating."

Ja bingo! Paskat mistään slightly higher oddseista. Tämä on ihan yhtä pätevä kuin Google-diagnoosi.


Olin saanut synninpäästön! Se että haluan joidenkin lopettavan hengittämisen johtuikin vain geeneistäni. Halleluja!

Heti tämän tiedon saatuani menin ihailemaan kolme vuotta vanhoja testituloksiani. Mikään ei ole hivele itsetuntoa sen enempää kuin  tieto siitä, että maksamani 170 euron ja sylkinäytteeni perusteella olen älykäs ja hyvämuistinen. Jään odottamaan innolla, miten 23andme selittää Tinder-tykkäykseni. 

Ja geeni-ihmisille tiedoksi. Aion julkaista vielä mielenkiintoisen reportaasin epäeurooppalaisen äitilinjani kehityksestä.   

2 kommenttia:

  1. Mulla on kyllä sama geeni(virhe)! Mässytys on kaikkein pahinta!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa kerhoon! Mässytys on kamalaa. Ja täytyy kyl myöntää, että oon kerran kieltänyt yhtä tuttuani hengittämästä. Se ääni otti vaan niin aivoon.

    VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!