sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Erotiikan tappajat

En halua pelotella, mutta keskuudessamme elää piilevä tappaja. Valtaan päästyään se voi tehdä lopun koko ihmiskunnasta. 

Suurin osa todetuista tartunnoista on löydetty erilaisten deittipalveluiden kuten Tinderin, OKCupidin ja Suomi24 Treffien käyttäjien keskuudesta. Taudin oireet muistuttavat Touretten syndroomaa, jonka yksi oire on tahattomasti ääneen lausutut sanat. 

Oireet
Hyvin usein sairaskohtaukset esiintyvät tilanteessa, jossa yritetään saada toista osapuolta kiinnostumkaan itsestä. Kahden - kolmen tavanomaiseen tapaan vaihdetun chat-viestin jälkeen sairastunut ei voi enää pidätellä haluaan avautua seksuaalisesta fantasiastaan. 

Esimerkki taudinkantajan aloittamasta keskustelusta    

Usein tämä asettaa keskustelun terveemmän osapuolen tiukkaan paikkaan. Lähteäkö mukaan keskusteluun vai ei? 

Nykyisen tutkimustiedon perusteella terveen osapuolen on parempi peesata sairasta osapuolta ja yrittää lopettaa keskustelu vähin äänin. Näin vältytään kärjistyvältä tilanteelta ja mahdolliselta terveen osapuolen haukkumiselta lortoksi, pihtarihuoraksi tai saatanan ämmäksi. 

Esimerkissä terveen osapuolen tekstit sinisellä pohjalla     


"Aivan kuin joku vieras olisi tarttunut tisseihini ja kourinut vielä kaupan päälle haaroväliäni!" 
Kuvailee eräs purkauksen kohteeksi joutunut nainen. Taudista kärsivätkin eniten sairastuneen lähipiiri ja keskustelukumppanit deittipalveluissa. 

Useimmiten tautiin sairastuneet eivät itse huomaa käytöksessään mitään hälyyttävää. Ongelmia alkaa ilmetä siinä vaiheessa, kun taudinkantaja tuntee itsensä yksinäiseksi eikä saa haluamaansa vastakaikua tunteillensa. Tässä vaiheessa sairastunut kyynistyy ja saattaa laajentaa "purkauksiaan" chat-palveluista esimerkiksi netin keskustelupalstoille. 

Hoito
Diagnoosin saaneen henkilö tila ei ole parantumaton. Itsetutkiskelulla ja kärsivällisyydellä on saatu erittäin positiivisia tuloksia taudin hoidossa. 

Näillä hoitomuodoilla "Minä haluan pannaaaaaaaa! PANNA!PANNA!PANNA!" -tyyppisistä henkilöistä on muotoutunut lyhyessä ajassa "Minä haluan panna JUURI SINUA" - tyyppisiä ihmisiä. 

Viimeksi mainittujen menestys deiteillä on ollut huomattvaasti parempaa kuin aikaisemmin mainituilla. Hyviä onnistumisprosentteja on havaittu erityisesti henkilöillä, jotka ovat kärsivällisesti säästäneet haluistaan kertomisen varsinaisille treffeille. 

Miten voit auttaa?
Vaikka taudilla on selvästikin vakavia kansantaloudellisia vaikutuksia, ei Suomen valtio ole vielä herännyt sairauden olemassaoloon. Se mitä juuri sinä voit tehdä on kertoa taudista ja sen sivuvaikutuksista mahdollisimman monelle. 

Kun tarpeeksi moni tietää, niin ehkä taudinaiheuttajakin löytyy ja lopullinen hoitokeino sairaudelle löydetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!