tiistai 26. tammikuuta 2016

Tinderin käyttöohjeet osa 4 - Keskustelu

Keskustelussa on samat säännöt kuin siivoamisessa. Se kumpi haluaa nopeammin eroon Tinderistä toimikoot jäänmurtajana.

Ikävä tosiasia on, että naisen ollessa aloitteellinen hänen haaviinsa voi tarttua miehiä, jotka eivät hänestä suuremmin ole kiinnostuneita. Omissa kuvitelmissani mies joka ei uskalla tehdä aloitetta edes Tinderissä päätyy aika nopeasti tossun alle ja soittelemaan Väestöliittoon, kun siellä tossun alla on niin vähän tilaa hengittää ja koirankakkaakin aika paljon.

Tällaisia karikoita välttämään olen kehittänyt hienon keskustelunavausstrategian, jota naiset voivat käyttää. Se on hei.Eli kun mätsi on tärähtänyt ruutuun, niin heti kirjoittamaan potentiaalliselle elämän rakkaudelle kolmikirjaiminen sana hei. Moikin käy, mutta terve on jo vähän hyökkävää ja viittaa liikaa fyysisiin ominaisuuksiin.

Nyt kun jää on murrettu, niin ujoinkin poikanen uskaltaa sanoa jo jotain. Tässä vaiheessa todellinen prinsessa jää heiluttelemaan viuhkaansa ja odottamaan, josko pojalla olisi muutakin asiaa kuin heippaaminen. Oikeammin sanottuna linnanneito antaa kosijalleen mahdollisuuden osoittaa maskuliinisuutensa.Jos olet kuitenkin enemmän toimintasankaritar kuin prinsessa, voit uhkarohkeasti kysyä mätsiltäsi jotain. Miten menee? -kysymykseen saat yleensä pliisuja vastauksia tyyliin "ihan hyvin" tai "eipä mitenkään ihmeellisesti". Ja keskustelu kuihtuu siihen. Siispä kannattaakin kysyä jotakin ihan muuta.

Suomalaisessa keskustelukulttuurissa menee aina jonkun aikaa, että toinen osapuoli edes ymmärtää, että häneltä odotetaan keskusteluun osallistumista. Hyviä kysymyksiä keskustelun alkuun ovat vaihtoehtokysymykset. Voit kysyä esimerkiksi prinssinakki vai katkarapu? Tai grillimakkara tai soijanakki?Syöttämällä vastapuolelle vastaukset jo kysymyksessä, annat toiselle aikaa ymmärtää, että hei tässä nyt keskustellaan. Samalla päästät hänet pinteestä, jossa hänen täytyisi itse keksiä vastaukset.

Vaihtoehtokysymyksistä on sitten helppo jatkaa oikeaan keskusteluun. Jos mätsi valitsisi grillimakkaran soijanakin sijaan, niin täytyyhän sinun saada selvyys, miksi näin on. Eikö hän ole koskaan syönyt soijanakkia? (Minä en muuten ole.) Miksi katkarapu on ylivertainen suhteessa prinssinakkiin? Jne. jne. jne.

Jäikö kysyttävää? Ensi kerralla Tinder-oppaassa pureudutaan kamalimpiin keskustelunavauksiin, joita olen Tinder-urallani kohdannut.  Pysykää paikoillanne. Siitä tulee ratkiriemukasta.

2 kommenttia:

  1. Oon havainnu saman, että yleensä ne miehet, jotka on oikeesti kiinnostuneita osaa kyllä alottaa keskustelun. Toki jotkut mun yksittäiset avaukset on toiminu, mut yleensä se vaan on menny niin, et parhaat keskustelut on ollu miesten alottamia. Mä ite en perusta noista vaihtoehtokysymyksistä, vaikka ymmärrän kyllä pointin. Miten menee on vaarallinen. Ite tosin vastaan siihen aina suoraan, esim. syön parsakaalia. Jos sin syön parsakaalia, kerran söin kun sitä kysyttiin :D

    VastaaPoista
  2. Miten menee on kyllä melko varma keskustelun tappaja :D

    Ja jos on oikein luova ihminen niin vaihtoehtokysymyksen sijasta kannatta kyllä kysyä jotain suurta ja mahtavaa, mihin ei voi vastata kyllä tai ei.

    VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!