sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Huonosti käyttäytyvät mummot

Olen syvästi huolissani suomalaista vanhuksista. Mummot vanhenevat ja harmaantuvat vuosi vuodelta. Samaa tahtia kuin hiukset harvenevat, tuntuu tädeistä ja sedistä katoavan myös alkeellismmatkin käytöstavat.

Olin tässä yksi kaunis joulun välipäivä katsomassa elokuvaa. Olin ihan hyvällä ajalla paikalla, mutta sitten kännykkäni alkoi temppuilemaan. En millään saanut lippua näkyviin. Räpläsin puhelinta ja samalla elokuvasali alkoi täyttyi harmaahapsista.

Sain lippuni näkyviin klo 14.27, kun elokuva oli alkanut kello 14.25. Varsinainen elokuva ei ollut vielä alkanut, kun aloin raivaamaan tietä paikalleni.

Teatteri oli ihan täynnä ja paikkani rivin lopussa. Kakka.

Lähdin etsimään tietäni anteeksipyytelevä hymy huulillani. En halunnut talloa kenenkään jalkoja. - - - Sori, mun paikka on tuolla perällä...

Kunnes saavuin ylitsepääsemättömän esteen kohdalle. Kaksi mummoa päättivät olla nostamasta perseitään penkistä. Käytävä oli niin ahdas, että mummojen polvet koskettivat edessä olevan penkin selkämystä.

- Koitas nyt päästä siitä niin!
- Pitäis tulla ajoissa paikalle, että pääsee paikalleen!

Olin aivan puulla päähän lyöty. Luulisi nyt jokaiselle olevan ihan selvää, että (elokuva)teatterissa annetaan tilaa ohimenevälle.

Onneksi saan tosi kovat kiksit mummojen polvien nylkyttämisestä ja jäin nauttimaan tilanteesta näissä tunnelmissa.Kiitin mummoja vuolaasti heidän tarjoamastaan elämyksestä. Seurava tyyppi päästi ohitseen ilman sen kummempia esityksiä.

Olisi muuten pitänyt talloa sen mummon varpaille, eikä vain nylkyttää polvea.

Mutta siis oikeasti. En todellakaan ihmettele, että vanhukset rusinoituu isoissa asunnoissaan yksinäisyyteensä. Ei se tee mitään kunniakansalaista, vaikka on onnistunut selviämään hengissä kupasta ja ensimmäisistä e-pillereistä.

Mummeleilta on tainnut kadota jonnekin se ajatus, että jos haluaa että sua kohdellaan kivasti, niin kannattaa olla kiva myös muille.

Yritän nyt muistella jotakin hyvää kohtaamista tuntemattoman mummon kanssa. Oho. Ei onnistunut.

Kuulisin nyt erittäin mielelläni muiden mummokohtaamisista. Huonotkin kelpaa.

 


1 kommentti:

  1. Tuu Saana joskus katsomaan Stadin palvelulinjojen mummoja, niin näet kuinka todella moukkamaista rähisemistä se vanhojen ämmien käytös on. Papparaiset valtaosin mukavia ukkeleita, mut nämä noita-akat eivät omaa oikein alkeellisimpiakaan käytöstapoja. Karmein duuni ikinä kiltille ihmiselle joka haluaisi vain elää rauhassa ja välttää turhia konflikteja.

    VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!