torstai 7. tammikuuta 2016

Myskikurpitsa-lehtikaali-linssipata

Ettei mene ihan Tinderiksi koko blogi, niin otetaan tähän väliin yksi ruokaohje. Tämä ruoka on kyllä vähän niin kuin ihmiset Tinderissä. Ekalla kerralla ihan älyttömän hyvää. Toisella kertaa en ymmärtänyt ollenkaan, miten olet tällaistakin suuhuni päästänyt.

Mutta koska ensikohtaamiseni paahdetun myskikurpitsan ja intialaisten mausteiden kanssa oli niin vahva. Niin annetaan tälle vielä mahdollisuus.

Tämä on siitä hieno kasvisruoka, että se ei yritä olla liharuoka. Niinkuin esimerkiksi soijanakki yrittää olla.

Ja vegaaninkin tästä saa, jos ei syö jogurtin kanssa.


 Paahdettu kurpitsa
- 1 myskikurpitsa
- oliiviöljyä
- (1 tl) currya
- (tl) garam masalaa
- (juustokuminaa eli jeeraa)
- suolaa

Laita uuni lämpenemään 225° C.

Taistele myskikurpitsan kuoren kanssa. Leikkaa sormeesi. Kuutio myskikurpitsa n. 1,5 cmn kokoisiksi nökäreiksi.

Sekoita mausteet ja öljy. Laita vahingossa liikaa suolaa.

Uita myskikurpitsakuutiot mausteöljyssä ja unohda uuniin noin 30 minuutiksi.

Jos joku tietää miten kurpitsan saa helposti kuorittua, niin kerro!

Kun kurpitsa on uunin hoidossa, voit keskittyä padan kesyttämiseen.

Linssipata

- öljyä paistamiseen
- 1 sipali
- valkosipalia oman maun mukaan 
- 1,5 tl currya
- 0,5 tl garam masalaa
- 5 dl kasvislientä (=5 dl vettä ja sopivan kokoinen kasvisliemivalmiste)
- 1,5 dl punaisia linssejä 
- Aikaisemmin valmistamasi paahdettu kurpitsa
- Puska lehtikaalia

Lämmitä öljy kattilassa ja heitä curry ja garam masala ihan pikavisiitille öljyn kanssa. Max 30 sekuntia. Muuten kaverit kärtsäävät. 

Usuta kavereiden perään sipalit ja valkosipalit. Kuullota ja kuumottele heitä vähän, kunnes tyypit on ihan pehmeitä. 

Kaada joukkoon kasvisliemi ja linssit. Toivottavasti luit linssipurkista ohjeet, miten ne pitäisi huuhdella ja liottaa. Odottaa että keitos kiehuu. Vähennä lämpöä ja sekoittele välillä noin 10 minuutin ajan.

Lisää paahdettu kurpitsa  ja lehtikaali pataan. Keittele toiset 10 minuuttia. 

Ruoka on valmis! Tarjoile turkkilaisen jogurtin kanssa. 

Jos asut yksin, syö samaa ruokaa noin viikon verran. Viimeistään kolmantena päivänä ruuan viehtäys on kadonnut.  



Olen siis syönyt tätä viikon pakkosyötöllä, koska halusin edelleen pitää siitä. En ymmärrä, mikä meni viime kerralla vikaan. Ruoka maistui aivan liian terveelliseltä ja vähän multaiselta. Ehkä raaka-aineet eivät olleet parasta mahdollista. 

Tai ehkä se oli vain tuo lehtikaali. Se kun ei ole enää edes muodissa. Älkää laittako sitä.

Tai sitten huuhtelin linssit huonosti. Seuraavalla kerralla putsaan jokaisen linssin mikrokuituliinalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!