lauantai 29. marraskuuta 2014

Mitä mukaan vapaaehtoistyöhön Afrikkaan? Osa I - roinat ja romppeet

Ai kamala, sainpas taas pitkän listan aikaiseksi! Piti oikein jakaa kahteen osaan. Eli lääkkeistä ja terveysasioista julkaisen toisen postauksen.

Tällaisia asioita minä suosittelen mukaan, jos olet lähdössä pidemmäksi aikaa esimerkiksi Afrikkaan.


Matkakokoinen hyttysverko
Täältä saa kyllä hyttysverkkoja halvimmillaan noin viidellä eurolla. Ne ovat vain isoja ja kömpelöitä. Sopivat parhaiten paikalla pysyvään elämään. Jos tiedossa on liikkumista hostellista toiseen, osta Suomesta käsin itsellesi matkakokoinen hyttysverkko. Se on helppo ripustaa minne tahansa. Vielä parempi jos sitä ei tarvitse ripustaa minnekään...

Jalkaraspi/hohkakivi
Hiekka, lämpö ja sandaalit saavat kantapäät kuivumaan ja halkeilemaan. Jalkaraspeja on välillä vähän vaikea löytää Senegalissa. Tai jos löytyy, niin laatu on vähän hiinä ja hiinä. Kannattaa ostaa torilta myös pökäle karitevoita ja rasvat sillä kantapäät iltaisin.

Kaurapuuroa annospusseissa
Toipilaana on kiva syödä jotain muuta kuin öljyistä ja mausteista ruokaa. Siksi kaurapuuroa. Elovenan valkosuklaa-mansikka on hyvä. Siinä kun on ihania suklaahippusia, jotka ei sula edes 40°C lämmössä. Suklaahippusia on sitten kiva epätoivon hetkellä kalastella kaurahiutaleiden keskeltä. Yhdessä pussissa on parhaimmillaan kaksi teelusikallista suklaata!

+Jos tykkäät mustikka- tms. muista marjakeitoista, niitäkin voi ottaa pussitavarana mukaan.

Kardemummaa
Jos vaikka tekee mieli leipoa pullaa. En ole törmännyt Länsi-Afrikassa. Itä-Afrikassa luultavasti helpommin löydettävissä. (Intia lähempänä)

Korvatulpat
Täällä tykätään soitta musiikkia kovalla. Välillä niin kovaa, että pää hajoaa. Jotta pää pysyisi kasassa, ota mukaan korvatulpat. Niitä ei tahdo täältä oikein löytyä. Jos kestät nukkua korvatulppien kanssa,  säästyt myös aamun rukouskutsuilta.

Ylivirtasuoja
Sähkökatkot ovat täällä yleisiä ja elektroniikkalaitteet herkkiä. Tämä mukaan siis suojaamaan iLaitteitasi ja muita vehkeitä liian ärjyiltä sähköiltä, kun sähköt tulevat takaisin.

Maadoittamaton malli, ja pieni, littana suulake istuu pistokkeisiin paremmin kuin pyöreät ja maadoitetut. Näitä löytyy myös paikallisilta toreilta.

Vanhat, toimivat elektroniikkavermeet
Jos nurkissa lojuu vanha kamera/läppäri/puhelin/mp3-soitin, joka ei ole enää käytössä, ota se mukaan. Vastaan tulee varmasti joku, joka tarvitsee sitä enemmän kuin kotitonttusi.

Vedenpuhdistustabletteja + litran juomapullo
Tunnustan, että itselläni kilahti jossain vaiheessa hermo klooriveden juomiseen ja ostelin pullovettä. Jos kuitenkin haluat pelastaa maailman, mutta et halua Mauno Matoa, ota vedenpuhdistustabletit mukaan jo Suomesta. Samalla kannattaa pakata mukaan litran vesipullo, missä vettä voi puhdistaa.

Micropurilla puhdistat vettä. Sitä voipi ostaa vaikka Scandinavian Outdoor Storesta
P.S. Käsidesiä saa ainakin Senegalista ihan yleisesti. Sitä on ihan turha raahata mukana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!