tiistai 18. marraskuuta 2014

Pulmapaja vol. III - naisasioita

Tällä kertaa Dagen efterin Pulmapajassa työstetään naisellisia ongelmia.

Olen yksin liikenteessä ja haluaisin ottaa aurinko rauhassa
Jahas. Aiot siis räväyttää sulosi kaiken kansan nähtäville. Ja siten haluaisit olla vielä rauhassa? Lycka till vaan. Vaalea hipiäsi kerää ympärillesi ihailjoita yhtä nopeasti kuin hiekka tarttuu hikiseen ihoon.

Kannattaa suunnata katse johonkin uima-altaalliseen hotelliin. Yleensä niissä voi hengata rantatuolissa päivän, jos samalla ottaa vähän drinksua. Juoman hinnalla saat melko varmasti olla myös rauhassa.

Luulen olevani raskaana
Luulo ei ole tiedon väärtti. Apteekeista saa halpoja raskaustestejä. Sieltä saa myös jälkiehkäisynappeja ja kondomeja. Vink, vink. 

Kesällä olin kaksi viikkoa reissussa.
Kun tulin kotiin, oli vauva siirtynyt mahapuolelta selkäpuolelle.


OLEN raskaana
Onneksi olkoon! Tässä maailmankolkassa lapsia syntyy harvasen  päivä, eikä ole ollenkaan ihmeellistä nähdä naisia siunatussa tilassa.

Jos äidiksi ryhtyminen kauhistuttaa, etkä ole naimisissa lapsen isän kanssa, voit järjestää keskustelutilaisuuden lapsesi tulevaisuudesta. Parhaassa tapauksessa synnytät lapsen ja tenavan isovanhemmat hoitavat lapsen kasvatuksen.

Jos et halua ryhtyä synnytyspuuhiin, olet vaarallisilla vesillä. Abortti on Senegalissa kielletty. Paikallisilta kätilöiltä voi kysyä apua. Heillä saattaa olla tilanteeseen sopivia tabletteja. Tai sitten varaat liput Suomeen.

Tällä hetkellä Ousmane osaa jo kohteliaasti hymyillä minulle, kun yritän viihdyttää häntä.


Menkat alkoivat, enkä halua kulkea muovilappu housuissa
Tamponien saatavauus on vähän niin ja näin. Dakarissa suurimmissa marketeissa olen niitä nähnyt. Joskus niitä näkyy myös apteekeissa.

Mutta tamponien käyttökokemus paperittomassa ja roskiksettomassa vessassa on aika sotkua. Suosittelen kuukuppia. Vettä kun on yleensä aina tarjolla. Saippuan voi kuljetta itse mukana.


Onko sinulla jokin reissunaisen ongelma, joka vaatii kipeästi ratkaisua? Kysy pois. Tiedän kaiken.

4 kommenttia:

 1. No näitäppä olen miettinyt kun on reissu tulossa vähän alkeellisempaan paikkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä, jos oli apua! Kun tässä ryhdistäydyn, niin laitan vielä listaa muista romppeista, joita kannattaa pöpelikköön raahata.

  VastaaPoista
 3. Mitenkäs siellä opetetaan lapset sisäsiisteiks? Oletan että pamperseja ei saa joka kiskalta.

  Mämmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa Pampersseja saa jopa meidän lähikiskalta. Mutuni kuitenkin sanoo, että niitä ostetaan vain erikoistilanteisiin. Olen nähnyt lapsilla muovikankaita pöksyissä, eli ehkä jonkinlaista kestovaippailuakin harrastetaan.

   Kuules pitää varmaan kysyä naapurin Fantalta. Sillä on kolme lasta ja se on nuorempi kuin minä :D

   Poista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!