maanantai 24. marraskuuta 2014

Pulmapaja vol. IV - tervettä järkeä

Tänään Pulmapajassa käsitellään vapaaehtoistyöntekijän terveysuhkia.

Apua! Olen lihonnut!
Kiristävätkö alushousi? Sanoiko joku paikallinen tuttusi, jota et ole nähnyt aikoihin, että näytät hyvältä?Ja koska olet ollut Senegalissa jo pitkään, tiedät, että hyvältä näyttäminen tarkoittaa vain yhtä asiaa. Tjaifondesi (eli peräsimesi) on löytänyt uusia, entistä leveämpiä ulottuvuuksia.

Nyt jos koskaan sinulla on elämäsi mahdollisuus rakastua muhkuroihisi. Täällä niitä arvostetaan. Joten arvosta sinäkin! 

Minä ja harjoitus-tjaifonde 2009 


Laihdun, vaikka syön  koko ajan
Vedät patonkia kaksin käsin. Kauhot riisiä kuin viimeistä päivää. Silti mikään ruokamäärä ei pysy sisälläsi niin kauan, että se ehtisi pelastusrenkaaksi vyötärollesi. Päiväsi alkavat ripaskalla ja päättyvät ripaskaan.

On erittäin todennäköistä, että samalla kun ruokit itseäsi ruokit jotakin kivaa Mauno Matoa tai Petra Parasiittia. Vaika eläintenystävä olisitkin, mene ihmeessä apteekkiin ja selitä oireesi. He tietävät, mitä tarvitset ja saat jonkun kivan parasiitin poistajan.


Luulen olevani kuolemansairas
Noniin. Kävit siis paikallisella lääkärillä ja hän sanoi, ettei syytä huoleen. Ei malariaa, pieni ruokamyrkytys vain. Et kuitenkaan luota paikalliseen lääkäriin. Eihän hän ollut lääkäri vaan sairaanhoitaja. Hänen määräämät lääkkeensäkään eivät tunnu auttavan.

Hengitä syvään. Kyllä se siitä. Soita vaikka vakuutusyhtiösi suomalaiselle lääkärille. He osaavat vähintäänkin rauhoittaa häiriintynyttä mieltäsi. Voit kysyä heiltä suosituksia lääkkeistä. Sitten vaan apteekkiin etsimään oikeita antibiootteja.

Tai sitten voit vain maata ja seurata tilannetta. Jos oikein pahalta tuntuu, lähde jollekin yksityisklinikalle sairastamaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!