sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Hauskat hedelmät Senegalissa Top 3

Voisi luulla, että kun Afrikan mantereella ollaan, niin aurinko paistaa, kukat kukkii ja hedelmät senkun kasvavat. Noh kuten jossain vaiheessa joku ymmärtää, Afrikka ei ole maa vaan manner. Se tarkoittaa myös sitä, että kaikkia ihania etelän hetelmiä ei Senegalissa saa ympäri vuoden, toisen kuin suomalaisesta supermarketissa.

Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla torien valikoimat voivat olla aika suppeita. Tarjolla on vain sitä, mitä kulloisellakin kasvukaudella on tarjolla. Kun on mangoaika, syödään mangoja. Kun ei ole minkään aika vedetään maapähkinöitä ja muita pähkinöitä.

Mutta jos joskus sattuu niin, että olet Senegalissa, kokeile maistaa edes näitä.


Ditakh

Jos näitä saisi Suomesta, niin olen lähes varma, että nämä uppoaisivat viherpirtelöitä kiskovaan terveysintoilijaan kuin... ööö... pekoni kasvispihviin. Maistuvat vihreän ja makean sekoitukselle. Todella omituisen makuisia, mutta ei pahoja. Näistä tehdään myös mehuja. Kausi lokakuulta joulukuulle.Madd

Likaisesen kuoren alta löytyy siemeniä, jotka ovat keltaisen hedelmälihan peittämiä. Hedelmäliha imeskellään ja siemenet sylkäistään mäkeen. Syödään joko keitettynä tai keittämättäminä, sokerilla tai ilman. Maku on todella hapan ja kirpeä. Näitä täytyy syödä pari kertaa, että oppii pitämään mausta. Kausi kesäkuulta-heinäkuulle.Cashew
Pähkinöiden lisäksi syötävää on myös hedelmä. Laimea, vetinen maku. Suoraan sanottuna en tykkää. Kausi on hutikuulta kesäkuulle.
+Mango
Ekstrana vielä mango. Näitä löytyy kaikissa väreissä ja kaiken kokoisina. Mehukkaina ja jauhokkaina. Osa on hyviä, osa parempia. Maaliskuulta elokuulle. Öbaut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!