maanantai 10. marraskuuta 2014

Kastejuhla Senegalissa

Välillä tuntuu että vapaaehtoistyöntekijän arki Senegalissa on yhtä juhlaa. Jos suuria uskonnollisia juhlia ei ole tiedossa vähään aikaan, niin sitten jossakin pidetään vähintään häät. Koska lapsia syntyy Senegalissa tuon tuostakin, juhlitaan lasten kastetilaisuuksia ympäri vuoden.

Perinteisesti kastejuhla pidetään Senegalissa viikko lapsen syntymästä. Juhlan aluksi tenavalta ajetaan hiukset päästä ja julkistetaan nimi. Yleensä lapset nimetään täällä jonkun sukulaisen tai ystävän mukaan.

Tietysti, mitä suuremmat juhlat ja paremmat tarjoilut sitä parempi. Kuulin eräänkin lapsen kastejuhlan maksaneen euroissa jopa kolme tonnia! Joka on ihan törkeä määrä rahaa ihan Suomessakin. Tässä vähän kuvasatoa viikonlopun juhlista.


Juhlakalu sukulaistädin sylissä. Äiti oli kaunistautumasa koko aamun.
 
Pieni vieras menossa aamupalalle. Huomaa kengät.
 
Jossain vaiheessa äiskäkin pääsi paikalle
 
... ja sai rocktähden vastaanoton.
 
Paikalla oli tottakai myös deejii.
 
Sitten tanssittiin
 
Tanssittiin.
 
 
Ja tanssittiin. Tässä kuvassa tanssitaan sereriden tyylillä jonossa. Tämä on erittäin turvallinen tanssivaihtoehto vieraileville länkkäritähdille.
 
 Ruokailun jälkeen äiti kävi vaihtamassa vaatteet ja palasi takaisin jatkamaan rocktähteyttään.
 
Juhlat taitavat olla Senegalissa enemmän naisten kuin miesten juttu. Pari nuorta poikaa kävi tanssimassa. Muuten poikakerho kokoontui aidan toisella puolella, puun alla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä todella mielenkiintoisia juttuja! Kuinka kiehtovaa elämä siellä onkaan! Kuvat lapsista ovat erityisen suloisia, ja näköjään ihmiset siellä suhtautuvat avoimesti kuvaamiseen. Täällä Jordaniassa en ole tohtinut vielä kuvata ihmisiä edes työnsä ääressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Sitä ei itse enää tajuakaan, kuinka jännältä elämä täällä voi näyttää ulkopuoliselle :D

   Kuvia saa täällä räpsiä aika rauhassa. Yleensä jopa pyydetään, että ota kuva minusta.

   Poista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!