maanantai 4. elokuuta 2014

Senegalilainen jääkaappi

Minulla ei ole täällä jääkaappia. Toistaiseksi elämä on sujunut ihan hyvin ilman moista luksusta. Joskus heikkoina hetkinä antaisin, mitä vain kylmästä vedestä, mehusta, mistä tahansa juomasta. Yleensä silloin marssin Fimelan huoltoasemalle. Huoltoasemalla minut tunnetaankin jo Madame Ranina, koska ostan lähes aina jostakin arabimaasta maahantuotua, kylmää, hedelmämehua.

Joskus kun on aikaa ja halua rakentelen tällaisen senegalilaisen jääkaapin. Sen käyttöaika on vain yksi ilta. Kuitenkin tämä on sellainen yhden illan juttu, jota voin hyvin suositella kaikille jääkaapittomasta elämästä nauttiville.


Senegalilaiseen jääkaappiin tarvitset:

Ämpärin
Litran pussissa pakastettua vettä, eli jäätä
Vasaran
Muovipusseja


 
1. Lataa kylmennettävä neste muovipusseihin. Kuvassa jäähdytykseen on menossa bissap-mehua.
 
 
2. Hajota jääharkot vasaralla.
 
 
3. Lataa juomapussit ämpäriin ja peittele jäällä. Varo hajottamasta pusseja jääpaloilla. Kansi kiinni ja parin - kolmen tunnin odotus. Kylmää tuli.
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mistä sitä jäätä saadaan? Että siis onko siellä pakastin jossain ihan jäätä varten? Vai onko se tuontitavaraa jostain kauempaa? Tämä asia alkoi nyt vaivata mieltäni. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillakin pohatoilla on täällä pakastimia. Sitten niitä pakastimia käytetään yhteiseksi hyväksi pakastamalla litran pusseissa vettä.

      Poista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!