tiistai 19. elokuuta 2014

Hassuja asioita Senegalissa

Sitä kun on tarpeeksi kauan jossakin paikassa, alkaa tottua kaikenlaisiin kummallisuuksiin. Kuten nyt vaikka katonrajassa hoippuvaan liskoon tai ikkunan alla määkiviin vuohiin. Aamuviiden rukouskutsuihinkaan ei enää herää muuta kuin poikkeustilanteissa.

Näihin Suomesta käsin katsottaviin omituisuuksiin olen itse totuttunut. Tai voisi jopa sanoa, että mieltynyt.

Peittävät vaatteet
Todettakoot heti alkuun, että inhoan ihan Suomessakin ilman paitaa julkisissa paikoissa kulkevia miehekkeitä. Oli sixpack tai ei.

Mutta täällä jos näkee (päivällä) vilahduksen jonkun naisihmisen reidestä, niin tulee kyllä aika ohhoh huhhuh -olo. Vielä pahempaa jos se on oma reisi, joka pilkottaa hameenhalkiosta. Arvatkaa olinko heinäkuussa aivan järkyttynyt Suomen pääkaupungin pikkuhousu minisortsimuodista.

Maitojauhe ja murukahvi
Suomessa en ikimaailmassa kuvittelisi juovani murukahvia tai maitojauhemaitoa. Mutta nyt kyllä täytyy sanoa, että murukahvi maitojauheella ja hillittömällä määrällä sokeria on eittämättä aamujeni odotetuin hetki.
Kiinan propaganda-TV, CCTV
Ajottainen iltojeni huvi. Jänniä dokkareita kalastuksessa käytettävistä linnuista, tuhansia vuosia vanhoista asuintaloista ja perinteisistä paperinukketeatterista.Normandian maihinnousun muistopäivänä jurputusta siitä, miten Japani ei ole koskaan pyytänyt anteeksi toisen maailmansodan aikaisia tekojaan.

Englanniksi. Joka ilta, niin paljon kuin vain kehtaa katsoa. Lonely Planet China, on jo ostoslistalla.


2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen yksi hauska ja sympaattinen tapa, jonka olen Senegalissa lapsena omaksunut ja jota en itseasiassa edes tajunnut tekeväni ennen kuin vasta muualla Afrikassa matkustaessani minulle kommentoitiin, että oletpas hyvätapainen ja paikallisiin tapoihin perehtynyt, kun NIIAAT tervehtiessä :) Hauska ja ihana tapa ja tulee minulle ihan täysin automaattisesti, kun astun jalallani Afrikan mantereelle, niin heti alkaa niiailu! :) En tiedä oletko huomannut tätä Senegalissa, mutta ainakin sereerinaisille se kuuluu, nuoremmat naiset ja tytöt niiaavat tervehtiessään vanhempia (yleensä mieshenkilöitä).

    VastaaPoista
  2. Joo, olen huomannut niiailun! Ja minulle on jopa (leikillä.) sanottu, että kuules typy, muistahan niiata.

    VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!