tiistai 12. elokuuta 2014

Pikkuherkut minihinnoilla

Varsinkin liikkuessa paikasta A paikkaan B tule Senegalissa törmättyä kaikenlaisiin herkkuihin ja niiden myyjiin. Aina ei edes tarvitse liikkua minnekään, vaan namin myyjä tulee luoksesi. Mikä parasta, näistä nameista ei juuri 100 rahaa enempää tarvitse maksaa. (Sata rahaa on muuten noin 20 senttiä.)


Tässä oma TOP4 -listaukseni Sengalin herkuista:

 
1. Sija, bissap-mehujää

 
Noh, mitäs sitä muuta kuumana päivänä kaipaakaan kuin jotakin kylmää. Bissap-mehujää on viilentävä vastaus kaikkiin  kuumiin kysymyksiin. Lisäpisteitä kotiinkuljetuksesta ja edullisesta 25 rahan hinnasta. Mehujäitä saa sesongista riipppuen myös muissa mauissa.
 
 
 
2.sija, munkkipallerot
 
 
Joskus tarvitsee jotakin rasvaista ja makeaa. Munkkipallero pelastaa tästä pinteestä. Sata rahaa per pussi tai 25 rahaa kappale.
 
 
 
3.sija, minifatayat
 
 
Suolaiset ja rasvaiset pikkupiiraat, joiden sisältä saattaa joskus jopa löytyä kananpala. Punainen soosi ärjyä sipuli-tomaattisosetta. Makuina löytyy myös tonnikala. Itse suosin lapsityövoimalla myytyjä kappaleita. Ainakin Fimelassa. Hinta 25 rahaa kipale.
 
 
Pienet fatayakauppiaat
 
 
 
4.sija, pähkinät
 
 
Joko maa- tai cashewpähkinät. Varsinkin bussimatkoilla näistä on suoranaista ylitarjontaa. Kun myyjä kajauttaa huudon "Namaras, namaras!" on hänellä sinulle pähkinä purtavaksi. Hinta 100 rahaa pieni pussi.  
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!