perjantai 22. elokuuta 2014

Isoveli valvoo

Yksi rasittavimmista asioista tässä maailmankolkassa on yksityisyyden puute. Itselläni on tällä hetkellä hieman käämit kärvähtäneet henkilökohtaiseen gestapooni. Siis miehekkeeseen, jonka perheessä asun. (Luulin muuten aluksi, että kyseinen tyyppi olis joku nelivitonen, mutta kävikikin ilmi, että hän on minua vain puoli vuotta vanhempi.)Anyways.Olin tässä partioleirillä. Normaalisti menen nukkumaan kymmenen- yhdentoista maissa. Nyt olin jäänyt kukkumaan yhden johtajaporukan mösjöön kanssa. Nukkumaanmenoaika venyi reippaasti aamun pikkutunneille. Mutta me vain ja ainoastaan keskustelimme.

Aamulla katsoin sitten puhelintani. Viesti velipojalta puoli yhdeltä yöllä: "Miksi et ole nukkumassa? On jo aika."

Olin ihan WTF ja mitä se sulle kuuluu, milloin menen nukkumaan. Ja hei ihan oikeesti, näin 29 vuoden kypsässä iässä voin kyllä päättää omat nukkumaanmenoaikani.

Kysyin sitten seuraavana päivänä, että mikäs helvetti tämä viesti nyt oli olevinaan. Sain vastaukseksi mutinaa ja kiemurtelua. Asiasta voitaisiin keskustella sitten kotona. No en suostunut odottamaan kotiin asti. Vaadin vastaukset tiskiin nyt ja heti. Lisää kiemurtelua ja mutinaa. Loppujen lopuksi tyyppi ei osannut selittää viestiän kunnolla.


***
Jos jollakin syyhyä tekstarintulkintasormi siellä näppiksellä, niin antaa palaa. Asunko kontrollifriikin kanssa? Vai onko nukkumaanmenoaikojen kyttääminen ihan normaalia toimintaa?

EDIT: Itsesensuuri iski, en halua syytettä kunnianloukkauksesta. Edes omani.

6 kommenttia:

 1. Se taitaa olla mustis

  mämmi

  VastaaPoista
 2. Sanoisin syvällä kokemuksen rintaäänellä (lue: vuosikausia senegalilaisia miehiä kimpustani karistaneena), että tyypillistä. Omistushaluinen (koska asut hänen perheessään, niin hän kokee, että on täysin oikeutettu "katsomaan perääsi" ja valvomaan tekemisiäsi, kuten muidenkin perheenjäsenten). Ja varmasti myös mustasukkainen, koska on omistushaluinen em. syystä. Ei lainkaan tavatonta siellä, sanoisin. Minulle on käynyt niinkin joskus, että koska olin erään ikäiseni tytön kaveri, niin hän piti itsestään selvänä, että olen kiinnostunut (ja jopa sitoutunut) hänen veljestään ja kun sitten hengailin muiden miespuolisten kanssa julkisesti (en siis edes seurustelumielessä vaan ihan kavereina), niin sisko tuli vihaisena minulle huutamaan, että olen pettänyt heidät. Siihen loppui se ystävyys....

  VastaaPoista
 3. Hmmm... Omistushalu ja moniavioisuus taitaa olla aika tapaturma-altis yhdistelmä....

  Mutta Ruusunen, tunnetaanko me IRL? Milloin sä olet ollut Sengalissa? Ja millä asioilla?

  VastaaPoista
 4. No ensinnä olen asunut lapsuuteni Fatickissa 90-luvulla vanhempieni ollessa siellä töissä., joten siellä on ensimmäinen koti. Sen jälkeen olen matkustellut edes takaisin ja ympäriinsä Senegalissa ihan vaan lomilla. Ja sittemmin muutaman vuoden tehnyt työjuttuja tuossa 2009-2012 vaiheilla yhden projektin merkeissä, ja siis aina muutaman kuukauden kerrallaan. Tuskin ollaan tavattu, mutta yhteistä lienee Senegalin ympäristöjuttujen parissa painiskelu ja nämä "mies-vainoajat" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunen: Uu jännää ja kiitos vastauksestasi uteluihini :D Puhutko muuten sereriä?

   Poista
 5. Joo kyllähän sitä sereeriä jo lapsena tuli opittua. Pärjään sillä arjessa hyvin ja työjutuissa sitten vaihdan kyllä ranskaan mielummin. Vaikeahko kieli käsittääkseni noin niinkuin myöhemmin opetella (verbipohjaisuus on haastavaa). Mutta ei lainkaan mahdoton :)

  VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!