lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pieni bissapinkeittäjä

Olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on yhteys paikalliseen naishenkilöön. Voisi jopa sanoa, että olen ystävystynyt naapurin Fantan kanssa, tai ainakin vähintään kaveristunut.

Kuulopuheiden perusteella tässä maailmankolkassa on vaikea saada kontaktia naisihmisiin. Ei ihme. Naiset nimittäin katoavat kovin helposti kotitöihinsä.

Oma tekniikkani naiskontaktien luomiseen on ollut osallistua naisten töihin. Lähinnä keittiöhommiin ja pyykinpesuun. Hyvään alkuun pääsee, kun kysäisee, miten jokin ruoka tehdään oikeaoppisesti. Tässä yksi päivä keittelin Fantan kanssa bissap-mehua.

Tässäpä vinkit teillekin.1. Etsi jostakin naapurin Fanta, joka selittää koko prosedyyrin sinulle ranskaksi. Hyvillä Fantoilla on yleensä myös pieni apulainen mukana.


2. Hanki torilta hibiskuksen kukkaa eli bissapia, sitä punaista. Ne toisenväriset ovat ruuanlaittoon.

 
3. Huuhtele kukkaset huolella. Yleensä ovat aika pölyisiä ja hiekkaisia.
 
 
4. Ota oppia Fantasta ja hoida koko homma pelkällä oikealla kädellä. Vasenta ei käytetä kuin vessassa.


 
 
5. Peitä kukkaset vedellä. Anna muhia kannellisessa astiassa noin 5-6 h. Jos on kiire niin voit toki keittääkin kukkaset. Silloin homman on valmista... ööö nopeammin. Muhimaan voi bissapin kaveriksi laittaa esimerkiksi minttua.
 
 

6. Siivilöi kukkalieju. Lisää vettä ja ihan hirveät määrät sokeria. Tässä taisi mennä kahden litran mehuun puoli kiloa - kilo sokeria... Halutessa mehun voi maustaa jollakin mehutiivisteellä tai vaikka appelsiininkukkavedellä.

7. Nautiskele aikaansaannoksesi jäähdytettynä.


P.S. Roudasin ihan sikkenä bissapia Suomeen pari viikkoa sitten Olkaa tarkkana ravintolapäivän suhteen. PK-seudulla voi silloin päästä maistelemaan bissapia. Tämä on tosin villi veikkaus. Ehkä joku haluaa infota asiasta kommenttilooran puolella?

5 kommenttia:

 1. Arkiaskareisiin osallistuminen kuulosta todella tehokkaalta tavalta päästä sisäpiiriin. Voin kuvitella, että muuten yhteisen puheenaiheen löytäminen voi olla vaikeaa.
  Miltähän tuollainen bissap maistuu ilman sokeria? Yhtäkkiä voisi ajatella, että kukissa olisi jo itsessään hiukan makeahko maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maku muistuttaa hieman viinimarjamehua. Ihan ilman sokeria en lähtisi kokeilemaan.

   Poista
 2. Bissapit eivät ole saapuneet vielä Helsinkiin asti. Tarkoitatko siis meidän ravintolaa? Tarkoituksena on tarjoilla mafea ja bissapia Kumpulassa :)

  VastaaPoista
 3. Joo, tarkoitan teodän ravintelia! Onko yarkempia tietoja, mitä, missä, millon?

  VastaaPoista
 4. Tehdään siitä fb-tapahtuma, kutsun sut niin saat lisätietoja! Miten saadaan ne bissapit?

  VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!