keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kangaspaheita

Voi ei! Kattokaa nyt näitä. Mä en vaan osaa sanoa ei.


Dakarissa harhailu  aiheutti sen, että päädyin Sandagaan. Siis sinne järkyttävän kokoiselle torialueelle, jossa joka nurkan takaa hyökkää joku sisäänheittäjä niskaan. Uusin tekniikkani "älä näe, älä kuule, äläkö varsinkaan puhu" aiheutti muutamat rasisti -huudot perääni. Taisi kyllä olla sama sekopää liikenteessä, joka kilahti minulle ja Nellalle kerran aikaisemminkin.

Mutta hulluista huolimatta, Sandagaan kävi tieni. Ja nimenomaan Sandagaan, koska sieltäpäs löytyy beniniläisiä kankaita, joita kaksi oikeanpuolimmaista kangasta ovat. Beninissä on vähän eri meininki kuin Senegalissa, mitä kankaiden suhteen tulee. En osaa tarkemmin määritellä, mikä näistä nyt niin erilaisia tekee, mutta jotenkin erottuivat muusta kangasmassasta.

Jos kangaskaupoille tekee mieli Dakarissa, niin kannattaa kyllä Sandagan sijasta mennä HLM:n torille. Siellä saa tepastella toubabikin ihan rauhassa ja hinnoissakaan ei ole blondilisää.

Printtikankaita täällä myydään paria laatua. Parempi eli kalliimpi maksaa Dakarissa 1000 CFA:ta metriltä ja heikompilaatuinen 500 CFA:ta metriltä. Metri kankaissa tarkoittaa täällä jaardia, joka taitaa olla 1,25m. Paremman ja huonomman laadun erottaminen on vähän hiinä ja hiinä. Itse olen huomannut,että huonompi kangas rapisee kun sitä ryttää käpälillään.

Dakarin ulkopuolella kankaista jouttu maksamaan vähän enemmän. Kuljetus kuulemma maksaa. Ja ulkomailta kuten sieltä Beninistä roudatut kankaat maksavat inan verran enemmän kuin paikalliset. Aina kannattaa tinkiä. Ellei sitten hinnat ole jo tuota tonnin-viidensadan luokkaa.

4 kommenttia:

 1. mitäs aattelit ommella?

  mämmi

  VastaaPoista
 2. Minä mitään ompele. Ajattelin ompeluttaa vasemmanpuoleisesta sinisestä kankaasta housut ja oikeanpuoleisesta haalarit. Keskimmäisen ostin vain koska se oli nätti :D Opelutusintoa hieman rajoittaa se, että en halua rellestää rahoillani liika. Vaikka Puvun teettäminen täällä maksaa vain sen 5-7 e, on se paikallisille iso raha.

  VastaaPoista
 3. Tilaisin jonkun hauskan seinälle sijoitettavan kankaan, jossa vois olla papukaija tai tiikeri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanni: Hmmm... papukaijoja tai tiikereitä en ole nähnyt. Käviskö tuuletin Tai jäätelöpuikko?

   Poista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!