maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kuuta nousevaa


Ramadan alkoi tänään. Villi veikkaukseni on, että loppukuusta iloiset ja hyväntuuliset sengalilaiset kärsivät kaikki sukupuolesta riipumatta pahimman luokan PMS-oireista. Hormoneilla tosin ei ole mitään tekemistä kärttyisyyden kanssa. Kiukuttelu johtunee yksinkertaisesti siitä, että heillä on nälkä. Kenelläpä ei olisi kuukauden paastoamisen jälkeen.

Omaan elämääni ramadan on jo vaikuttanut siten, että minulla on nälkä. Enkä edes paastoa. Lähikaupassani ei nimittäin aamulla ollut kuin pikku pätkä patonkia jäljellä. Olen jo henkisesti valmistautunut juoksemaan ympäri kylää löytääkseni ravintolan, jossa olisi lounasta tarjolla.

Mutta huolestuneille tiedoksi. Ei täällä väki vietä koko kuukautta syömättä. Ruokailut on vain ajoitettu ajalle, jolloin aurinko ei paista. Samoin juominen. Siis ihan vedenkin juominen. Eikä lapsien ja sairaiden tarvitse paastota.

Ja tosiaan ramadanin alkua odotettiin kuin kuuta nousevaa. Lauantaina koko pihan väki vilkuili taivaalle. Josko se kuu näkyisi ja ramadan alkaisi?  Tunnelma oli vähän sama kuin lapsena jouluaattona. Että tuleekohan se pukki vai ei?  Kuu-ukkoa ei näkynyt vielä lauantaina, mutta eilenpä näkyi. Ja nyt on sitten nälkä.

Hei ja viikonlopun aikan askartelin tällaisen hienon elokuvan. Bingoa voitte pelata sanoilla hauska, tässä ja elikkä. Ha det bra ja silleen!

 

5 kommenttia:

 1. Kiitos videosta, avasi jokseenkin silmiä... Aika autenttisissa oloissa sä siellä elät, en tiedä olisiko itsestä moiseen. Ja tuo vessa, noh, italialaisissa ravintoloissa saattaa törmätä samanlaisiin, yleensä totean silloin ovella että oikeastaan jaksan odotella ihan kotiin asti.

  VastaaPoista
 2. Kyykkyvessat on musta ihan jees. Eipähän tarvitse ottaa ihokontaktia muiden törkyjen kanssa. Vessapaperittomuuskin on tottumiskysymys :D

  VastaaPoista
 3. videoita ois kiva nähä enemmänkin :) tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 4. Veera: Kiitos :D Käynnistelen tässä videotehdasta, että eiköhän niitä ole tulossa. Inshallah ;)

  VastaaPoista
 5. Hei tää oli ihana video! Ja sun huonekin näyttää varsin viihtyisältä. :)

  VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!