tiistai 3. kesäkuuta 2014

Onnellinen viisumisti

Onnea minulle! Olen saanut vihdoin ihan oikean viisumin. Ei enää rypistynyttä A-nelkkua, johon on kirjoitettu milloin minkäkin toimiston numero, vaan ihan oikea viisumi. Tosin vain kolmeksi kuukaudeksi. Mutta ei se mitään. Onpahan sitten ainakin hyvä syy lähteä Dakariin.

Jos olet matkustamassa Senegaliin niin kannattaa siirtää itsensä osoitteeseen Snedai.sn. Siellä voi käydä tekemässä viisumin enakkohakemuksen. Tulosta sähköpostiisi tullut maksuvahvistus mukaasi. Jos olit fiksu ja valitsit kolmen kuukauden viisumin saat hyvällä säkällä viisumisi jo lentokentällä.

Minä ajattelin ennen tänne tuloani säästää vähän aikaa ja hermoja. Valitsin siis Snedailta vuoden viisumin. Virhe. Vaikka kyseisiä viisumeja voi ostaa netistä, ei viranomaisilla ole laitteita tai resursseja myöntää moisia pitkäikaislupalappuja. Tämä tarkoittaa siis sitä, että saatat joutua käymään eri toimistoissa useampaankin kertaan. Ja palaamaan aina takaisin sitä samaista A-nelkkua heilutellen.


Kulma legendaarisesta A-nelkusta ensimmäisiltä Senegalin kuukausiltani

Jos olet siis samassa liemessä kuin minä olin, tai olet jo Senegalissa ja haluat viisumillesi jatkoajan sinun täytyy kipittää Snedain toimistolle Dakariin ja maksaa heille sopiva summa rahaa. Taisi olla 35 000 CFA, jos oikein muistan.

Snedain toimisto on vähän kinkkisessä paikassa Place d'Indepencellä, EcoBankin rakennuksessa. Aikaisemmin vieressä oli ainakin Unescon toimisto, mutta en tiedä muuttiko koko toimisto nyt pois Placelta. Snedain oven vasemmalla puolella on näköjään EcoBankin automaatti. Itse toimiston ovi on niin mitättömän näköinen, että ei ihme, jos siitä kävelee ohi.

Mies kävelemässä sisään Snedaille

 
 
Noh sitten kun olet vihdoin ja viimein löytänyt Snedaille, kipitä toiseen kerrokseen. Ennen maalia sinua tervehtii vielä ala-aulan vartija. Portaat löytyvät aulan perimmäisestä nurkasta, vasemmalta. Snedailla sinut ottaa vastaan kaksi nyrpeää naishenkilöä, mutta he muuttuvat ihan kivoiksi kun tervehdit, hymyilet ja vähän jopa vitsailet heidän kanssaan. Jos kaikki menee hyvin, maksat viisumisi ja olet valmis siirtymään viisuminhakuprosessin toiseen vaiheeseen.

Snedailla hoituu siis ainoastaan viisumin maksaminen. Itse viisumin tekee ulkomaalaisvirasto. Sinne pääset helpoiten Snedailta kun otat taksin Mosquee Omarianille, Corneysiin. Virasto on ihan vastapäätä moskeijaa. Siellä kannattaa olla niin aikaisin kuin pääsee, kuitenkin viimeistään ennen klo 13.30. Sitten jätät paperisi ja passisi toimiston tätien ja setien haltuun, painelet peukalosi ja etusormesi skanneriin ja tadah! Voit hakea viisumisi samaisesta paikasta klo 16.00 jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!