torstai 11. syyskuuta 2014

Ompelijalle käypi tieni

Olen vähän villiintynyt. Vaatteista nimittäin. Voiko olla mitään jännempää kuin oma ompelija, joka toteuttaa villeimmätkin vaatesuunnitelmasi!

Paitsi, että ei toteutakaan. Itse olen käynyt täällä useampaan kertaan ompeluttamassa vaatteita. Yhdelläkään kertaa lopputulos ei ole ollut tarkalleen sellainen kuin halusin.

Näkymätön lapsi ja perinteinen senegalilainen asu.
 

Eihän se nyt niin justiinsa ole, jos kaulus ei olekaan pyöreä vaan terävä. Ja kyllähän hameessa voi kulkea ilman halkiotakin. Vaikka sitten pomppimalla.


Hahaa. On mulla pääkin. Ylileveät hartiat katoavat muuten oiken näppärästi puhvihihoihin.
 
Vahingoista viisastuneena haluan nyt jakaa pari vinkkiä ompelijoiden taltuttamiseksi:

- Parhaimpaan tulokseen pääset vaatteiden teettämisessä, jos sinulla on malli mukanasi
- Toiseksi paras vaihtoehto on antaa ompelijalle vapaat kädet ja vain suunta-antavat ohjeet. Hame osataan kyllä erottaa housuista.
- Älä missään nimessä tuhlaa aikaasi yksityiskohtaisiin mallipiirustuksiin. Niitä tuskin vilkaistaankaan

Nämä ohjeet koskettavat siis kyläräätäleitä Senegalissa. Kaupungeissa ja Suomessa voi olla vähän eri meno.

 5 kommenttia:

 1. Upea mekko, vaikka ei olisikaan juuri sellainen kuin suunnittelit. Ja nuo värit! Meillä on sukulaisia Afrikan mantereella ja heilläkin näkee kuvissa vaatteita, joissa komeilee mahtava väriloisto. Kunpa Pohjolassakin uskallettaisiin. Mutta kukapa niitä mekkoja siellä loskassa viitsisi laahata, saati pimeästä erottaisi. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan hyper ihana mekko! :)
  Ja blogi as well!

  VastaaPoista
 3. Mä vein niitä välillä takas räätälille, ja sanoin, että korjaas nyt vähän :) Esim. kerran ei otettu käsivarren mittaa ollenkaan, ja kädet ei mahtuneetkaan sitten hihasta läpi...

  VastaaPoista
 4. S: Itseasiassa tämä on yksi niitä harvoja vaatteita, joka onnistui heti ensiyrittämällä. Kiitos mukaani ottamani mallikappaleen ja paikallisen tulkitsijan :) Itse en kaipaile pohjolaan enempää väriä kuin sitä siellä on tällä hetkellä. Auringonvalo on siellä ihen erilaista, joten hillitymmät sävyt sopeutuvat ympäristöön mielestäni oikein hyvin.

  Anonyymi: Kiitosh, kiitosh :)

  Anu: Joo, mäkin oon roudaillu vaatteita takas ompelijalle muutamaankin kertaan. Erityisesti näillä tuntuu olevan ongelma mun selän ja hartioiden mitoituksen kanssa. Paidat kirraa lähes poikkeuksetta aina.

  VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!