perjantai 18. huhtikuuta 2014

Muutin maalle

Täällä sitä nyt ollaan huitsinnevadassa, Afrikassa eli Fimelassa, seesteisessä kylässä kaukana vähän kaikesta. Matkustin tänne ihan itse bussilla. Minulta otettiin ihan hyvästi ylihintaa, mutta mitäs pienistä. Tässä ensimmäiset huomiot paikkakunnasta.

Eläimet
Jaat kotipihan yhdessä kanojen ja hevosten kanssa. Ja sen kukon. Sillä kukolla on aamuisin paljon asiaa, heti klo 6.40 alkaen. Hauska kaveri. Melkein yhtä hauska kuin Rufisquen vuohet.

Internet
Jos ette vielä tienneet, mitä minä oikeasti täällä teen. Olen nettivieroituksessa. Madame, internet on tänään rikki. Ehkä se toimii illalla. Tai huomenna. Tai ensi viikolla. Inshallah.

Suihku
Ämpärissä on vettä ja nappu. Peseydy sillä. Niin ne kaikki muutkin tekee. Eikä tule edes niin vilu kuin suihkussa, josta saa vaan kylmää vettä.

Vessa
Asettele itsesi reiän päälle ja suorita tarpeesi. No niin. Missäs olisi paperia? Ai ei ole. Ämpärissä on vettä ja sinulla vasen käsi. Käytä niitä. Jatkossa älä käytä vasenta kättä mihinkään muuhun toimitukseen kuin tähän

Pankkiautomaatti
Mikä se on? Ai sellainen seinä, josta saa rahaa. Ei täällä sllaista ole. Postista voit lähettää rahaa. Ai et halua lähettäö rahaa... Hmmm, Mbourissa, jossain parin tunnin matkan päässä on pankkiautomaatti. Ai ku kiva.


Ja Fimelahan on kartalta katsottuna tuolla, missä lukee Fimela.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!