sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Aurinko sulatti aivoni


No mutta huppelista. Huima blogaustahtini on vähän hidastunut. Yritän ottaa ryhtiliikettä. Syytän tapahtuneesta aurinkoa ja leppoisia 36° C päiviä.

Viime viikolla juhlittiin tabaskia. Omasta mielestäni korite oli paljon hauskempi juhla. Jotenkin kuukauden ajan paastonneet tyypit vain osasivat ottaa juhlimisen sopivalla vakavuudella. Nyt tabaskin vaan venailtiin ja syötiin. Ja hienot vaatteetkin vedettiin päälle ihan liian myöhään.

Tabaskin juhlinta alkoi keittiöhommilla. Ylläri pylläri. Naapurin tosi ärsyttävä setä tuli selitään mulle jotain kielellä jota en ymmärrä. Eikä se koskaan suostu sanomaan mitään ranskaksi. Koska ennakkoasenteeni kyseiseen heppuun on näin ollen jo valmiiksi kielteinen, päätin hilpasta huoneeseeni, kunnes vaara on ohi.

Viihdyin ilmeisesti liian kauan huoneistossani, kun minulta tultiin tiedustelemaan, mikäs on kun en tee töitä. Olin silleen, että häh, mitä töitä? Kello oli kymmenen illalla. No kohta joku tuli taas inisemään jostain töistä... Olin taas että hoh hoijaa. Mä kuule meen nyt peseen hampaitani.

No siinä portailla hampaita pestessäni tajusin, että huushollin emäntä siellä itse hoiti perunasirkusta. Sekunnin sadasosassa tajusin, mitä töitä tässä oli tarkoitettu. Hammasharja äkkiä suusta ja kuorimaveitsi käpälään. Kahdeltatoista meillä oli pesuvadillinen tulevia ranskanperunoita juhlapäiväksi.

Tabaskina sitten pässi pääsi hengestään ja ihmiset söivät itsensä kipeiksi. Illalla oli tanssia. Itseasiassa tanssia ja juhlahumua oli vielä pari päivää juhlan jälkeen. Ja koko kylä täynnä ihmisiä parhaimpiinsa pukeutuneena.

Ja voi sanonko, mikä ihanuus onkaan päivittää blogia tabletilla ilman näppistä. Tää homma ei vaan toimi näin. En jaksa yrittää saada kuviin tekstejä, kun ne ei mene kohdilleen. Pässit. Mutta kuvissa siis lähinnä tabaskimeininkejä.

Lammas, ennen tabaskia


Minä juhlatamineissa 1 kommentti:

  1. Oi kuulostaa niin eksoottista!
    Nauti lämmöstä, Suomessa sataa vain kokoaajan vettä tai räntää. :(

    VastaaPoista

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!