tiistai 10. toukokuuta 2016

Puolitutusta kaveriksi. Kuinka, miten ja missä


Suoraanpuhujan Sofia kyseli tässä taannoin, että mistä aikuisiällä löytyisi uusia ystäviä. Noh, minäpäs tiedän! Tai ainakin mistä kannattaa lähteä etsiskelemään.


Vanhat tuttavat
Jos on juuri muuttanut uudelle paikkakunalle, josta ei tunne yhtään ketään, niin kannattaa kaivella muistia, josko paikkakunnalla sittenkin asuisi joku etäinen yhteys. Vanhan tuttavan upgreidaamisen ystäväksi voi aloittaa esimerkiksi pakottamalla hänet kulttuuririentoon kanssasi.

Kavereiden kaverit
Ystävyys on siitä iloinen asia, että siitä riittää kyllä kaikille. Kun näet kavereitasi, niin kannattaa pyytää heitä ottamaan se sinulle tuntematon kaveri mukaan. Ja pim! Ehkä sinullakin on kohta uusi kaveri. 

Työkaverit
Työkavereita ei kannata missään nimessä syrjiä. Monet sanovat, että eivät halua katsella työkavereitaan vapaa-ajallaan, mutta siinä saattaa menettää monta hyvää ystävyyttä ohi näppien.

Äläkä ole ikärasisti! Mummoikäisistä voi saada vielä ihan hyvää treeniseuraa.

Ryhdy järjestöjyräksi
Liity Marttoihin, ala toimia ammattiliittosi paikallisjärjestössä tai perusta oma jalkapalloseurasi. Partiolaiseksikin voi ryhtyä vielä aikuisena.

Yhdistystoiminta on mielestäni paras tapa tavata samanmielisiä ihmisiä aikuisiällä. Ystävyysuhteet syntyvät luonnostaan, koska kaikilla on ainakin yksi sama mielenkiinnonkohde. 

Joukkueurheile
Salitreeni ja muut yksilötreenit eivät ole kovin sosiaalista puuhaa. Jos haluat yhden kaverin sijasta koko joukkueellisen, niin vaihda juoksulenkit lentopalloon tai sählyyn.Miten muutan puolitutun kaverikseni?
Edellä oli listattuna paikkoja ja tapoja, mistä löytää uusia tuttavuuksia. Matka tuttavuudesta ystävyydeksi on aika mutkainen, joten tässä vielä vinkkejä tien suoristamiseen.

Facebookkaa kaikki mielenkiintoiset tyypit heti
On ihan turha miettiä, että voinko pyytää tuota mielenkiintoisen oloista tyyppiä FB-kaveriksi, vaikka ei me niin hyvin tunneta. Klik, klik vaan!

Sano aina kyllä
Jos joku puolituttu pyytää sinua elokuviin tai mihin tahansa, niin tietysti lähdet. Ihan turhaa on taas miettiä, että ettehän te edes tunne, että sinua kyllä nyt vähän väsyttää, tai mitä näitä selityksiä nyt on.

Järjestä juhlat
Keksi jotkut kissanristiäiset ja pyydä mukaan kavereitasi, kavereiden kavereitasi ja puolituttuja. Ja pelko pois, kyllä sinne joku aina tulee. Muista vaan kysellä innokkaasti.

Sitten voit ajaa potentiaalisen ystävän johonkin nurkkaan ja uhata kakkuveitsellä, että nyt meistä tulee kavereita. Jos ei tule, niin et saa kakkua.

Pyydä mukaan matkalle
Matkalle voi ihan hyvin lähteä puolitutun kanssa. Kun ette tunne liian hyvin, niin ette kehtaa tapella. Parhaassa tapauksessa matkan jälkeen sinulla on uusi ystävä.
MITÄ EI MISSÄÄN NIMESSÄ TULE TEHDÄ
Lopuksi haluan vielä muistuttaa ystävänetsijöitä, että epäonnistuneiden treffien päätteksi ei ole soveliasta ehdottaa, että jos oltaisiin ihan vain ystäviä. Koska ihan vain ystäviä ei ole olemassakaan. On ainoastaan ystäviä.

Toinen asia, mikä kannattaa muistaa on, että Turkuun ei kannata muuttaa. Toistan. Turkuun ei kannata muuttaa. 

Empiiristen tutkimusteni mukaan turkulaisilla on jo tarpeeksi kavereita, eivätkä he kaipaa uusia. Kun niissä vanhoissakin on jo ihan tarpeeksi.

1 kommentti:

Puhunko ihan puuta heinää vai totisinta totta? Kommentoi!